OFERUJEMY KOMPLEKSOWE WDRAŻANIE, DORADZTWO I SZKOLENIA
W ZAKRESIE SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM ZDROWOTNYM
HACCP dla przemysłu spożywczego oraz paszowego
HACCP – jest to system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Polega on na skutecznej kontroli punktów krytycznych danego procesu, ustalonych na podstawie analizy zagrożeń. GMP/GHP Posiadanie dokumentacji
GMP/GHP
w firmach branży spożywczej stało się już standardem. Dziś każde wdrożenie HACCP musi być poprzedzone wdrożeniem GMP/GHP. System ten oznacza zestaw standardów stosowanych zarówno w przemysłowej produkcji żywności, jak i w gastronomii.
Systemy Zarządzania ISO
ISO 9001 – System zarządzania jakością
Norma ISO 9001 należy do rodziny norm serii 9000, które są uznawane na świecie za standardy wyznaczające sposób działania przedsiębiorstwa dotyczy obszaru zarządzania jakością.
Odnosi się ona do procesów decydujących o wytworzeniu produktu albo usługi, jakich dostarcza swoim klientom przedsiębiorstwo. Określa zasady systematycznego zarządzania poszczególnymi procesami – w tym celu, aby uzyskać pewność, że potrzeby i oczekiwania klientów są spełnione. Standard ten jest zaprojektowany w taki sposób, iż odnosi się do każdego rodzaju produkcji bądź świadczenia usług, powstających w wyniku jakichkolwiek procesów, w dowolnym miejscu na świecie.
ISO 22000 – System zarządzania bezpieczeństwem żywności
ISO 22000 – nowy Międzynarodowy Standard zaprojektowany z myślą o bezpieczeństwie żywności w całym łańcuchu dostaw. Spełnia wymagania dla każdej organizacji uczestniczącej w łańcuchu żywnościowym, wprowadza ujednolicony i globalnie zharmonizowany standard w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności.
Norma łączy w sobie cechy systemu HACCP oraz ISO 9001.